PenttiJRnkk Suomen pyörät pyörimään

Koirankakkasakot nostaisivat vaalikeskustelujen tunnetasoa

Pitäisikö eduskuntavaalien tenteissä puhua yhdestä alkaneen kevään kuumimmista puheenaiheista. Pitäisikö alkaa puhua koirankakoista?

Juuri nyt on se aika vuodesta, jolloin kirjoittelu ja keskustelu koirankakoista nousee omiin sfääreihinsä.

Koirankakka on takuuvarma yleisönosastojen ja nettikirjoittelujen hittiaihe taas kerran.
Jos olet joskus sotkenut kenkäsi koirankakkaan, tiedät syyn keskustelun kiihkoon.

Koirankakka haisee ja takertuu kengänpohjiin. Koirankakka on salakavalaa,  kun jotkut laiskat ja piittaamattomat koirien ulkoiluttajat eivät ole keränneet jätöksiä talteen jalkakäytäviltä.

Juuri näistä jalkakäytävien salapommeista ihmiset raivostuvat.

Raivosta saavat syyttä osansa myös ne koirien ulkoiluttajat, jotka noukkivat jätökset säntillisesti koirankakkapusseihin niin jalkakäytäviltä kuin reuna-alueilta.

Ei se koiran kakka haise sen paremmalta koiran ulkoiluttajan kuin ilman koiraa kävelevänkään jaloissa.

Meillä on perheessä koira. Pentuna se täräytteli pläjäykset omalle pihalle milloin mihinkin vain kerkesi. Varttuneempana se ei, kuten koirat yleensäkään, omalle pihalleen kaki.

Pentuaika oli kuitenkin meille koiran omistajille opettavaista aikaa.

Siinä oppi huomaamaan, miten hankalia keskelle pihaa läjäytetyt jätökset ovat. Ei ole kiva pimeässä astua johonkin pehmeään.

Nykyään kun lähdemme koiran kanssa kävelylle, niin meillä on aina muovipusseja mukana. Keräämme jätökset säntillisesti pussiin. Useimmat koirien ulkoiluttajat tekevät niin, mutta on niitäkin, jotka katsovat muualle kun koira kakkii. Kävelyteiden varsilla on yhä liikaa läjiä.

Se harmittaa kaikkien koiranomistajien puolesta. Ei nimittäin ole mikään kovin hankala asia kumartua ja kaapaista jätös muovipussiin. Ei tarvitse käsin koskea.

Pussin voi sitten heittää vaikka bussipysäkin roskikseen tai hilata kotipihalle. Jos joku protestoi sitä bussipysäkin roskista, niin jonnekinhan ne jätökset on pantava. Koiranjätösroskiksia ei juuri ole.

Koirankakkakeskustelu on niin kuumaa, että siitä saattaisi saada aikana myös hyvän eduskuntavaalien keskustelun.

Koirankakkahan on lakiasia. Aiemmin sitä säätelivät kaupunkien järjestyssäännöt, mutta nykyään eduskunnan hyväksymä järjestelyslaki. Lain mukaan koiran ulosteiden jättäminen ympäristöön hoidetulla alueella taajamassa on laitonta. Siitä voidaan määrätä 20 euron rikesakko. En tosin ole kuullut, että kukaan olisi tällaista sakkoa saanut, mutta se on mahdollista.

Pitäisikö siis avata keskustelu koirankakkasakon korottamisesta tai peräti poliisivalvonnan lisäämisestä?

Se toisi vaalikeskusteluihin säpinää ja jos asia joskus pääsisi isoon sallin, niin lehterit olisivat täysiä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän leskinen kuva
Seppo Leskinen

Eikö niitä voisi opettaa kakkimaan omalle pihalle, niin saisivat naapureiden pihaliittymät ja postilaatikkojen vierukset olla puhtaana. Ja mikä olisi helpointa kuin kerätä omalta pihalta ja laittaa roskapussiin tai vaikkapa mihin haluaa.
T, Seppo Leskinen

Pekka Iiskonmaki

On niin kova aihe, että sensuuri on laitettu päälle. Miten olisi muovipussien heittely luontoon?

Koiran jätökset sentään maatuvat.

Tapani Lahnakoski

Itselläni ei ole koiraa ollut muutamaan vuoteen, mutta 29 v niitä oli, pariin kertaan kaksikin samanaikaisesti. Asun niin lähellä metsää, että sinne menin koirieni kanssa eikä pusseja tarvittu.

On kuitenkin kummallista, että nämä kakat on se ainoa puhenaihe. Kävelylenkeilläni olen toki nähnyt noita läjiä joitakin, mutta ne häviävät kyllä itsestään. Ne mitkä eivät häviä, ovat tupakka-askit yms. Niitä on moninkertainen määrä koirankakkoihin verratttuna ja ne joudutaan siivoamaan verovaroin. Toki ne eivät sotke kengänpohjia.

Olisiko syy tähän asiaan kajoamattomuuteen se, että äidinkullat ovat pääsääntöisesti näiden ripottelemisen takana ja jopa äiditkin.

Toimituksen poiminnat